جستجو

روبُر

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

روبُر

ست کردن رنگ لباس

ست کردن رنگ لباس، مهمترین عامل شیک پوشی

فهرست مطالب


اگر دوست داری همیشه خیلی شیک و باکلاس باشی میتونی از این مقاله استفاده کنی ❤😍

یکی از مهم ترین عوامل در انتخاب نوع لباس برای هر مجلسی چه برای مهمانی،رفتن به سرکار یا مراسم دیگر ست کردن رنگ آن است.

نکته ای که مهمه اینه که برای موقعیت و مناسبت های مختلف، رنگ های مختلفی مناسب هستند. مراسم شاد مانند عروسی و .. و یا مراسم ختم ،از طرفی ست کردن رنگ می توانند اندام را به گونه ای دیگر جلوه دهند و حتی روی پوست و مو نیز اثرگذار باشد.

طراحان، تولیدکنندگان لباس و خیاط های حرفه ای با شناخت مواردی مانند گروه سنی، جنسیت، موقعیت های اجتماعی، فرهنگی و مشاغل به انتخاب رنگ مناسب می پردازند و از این طریق پوشاکی با کیفیت و مناسب با ست کردن رنگ برای هر گروه تولید می کنند.

رنگ های اصلی

رنگ اصلی ( زمینه ) لباس که رنگ های دیگر در کنار آن قرار می گیرند، بهتر است رنگی باشد که بتواند با طیف رنگ های بیشتری ترکیب شود. برای این منظور، رنگ های تیره و خنثی ( سفید، خاکستری و سیاه ) بهترین انتخاب هستند و می توانند در کنار هر رنگی قرار گیرند. رنگ های روشن نیز می توانند به عنوان رنگ اصلی در لباس به کار روند، ولی بهتر است تنها برای ایجاد تنوع در رنگ لباس های خود از آن ها استفاده کنید، زیرا رنگ های روشن بیشتر از رنگ های تیره جلب توجه می کنند.


تا حد ممکن سعی کنید رنگ های تند و با شدت رنگی بالا را در زمینه کار، قرار ندهید. چشم از دیدن این نوع رنگ ها زود خسته می شود. برای اینکه با به کار بردن رنگ های ملایم و ساده، ظاهر خسته کننده نباشد، از رنگ های زنده در بخش های کوچکتر لباس استفاده کنید.

دایره-رنگ
دایره-رنگ

حداکثر از سه رنگ در لباس باید استفاده شود. استفاده بیشتر از رنگ ها سبب شلوغی لباس می شود. به عنوان مثال، کیف و کفش، هم رنگ و لباس رنگ دیگری باشد.
رنگ ها باید به گونه ای انتخاب شوند که هنگام نگاه کردن به لباس، این طور احساس شود که رنگ ها دارای پیوستگی هستند. مثلا برای ایجاد توازن بین بلوز روشن و دامن تیره، باید تیرگی دامن به نحوی روی بلوز ظاهر شود.


برای ایجاد توازن رنگی، باید گستره رنگ ها را در نظر داشت. مثلا گستره رنگی قرمز و سبز یکسان است. اگر در چیدمان رنگ لباس به یک اندازه به کار روند، لباس متوازن خواهد بود. اما نسبت زرد به بنفش، سه به یک است؛ یعنی رنگ بنفش باید با وسعت سه برابر نسبت به زرد به کار رود.

روانشناسی رنگ‌ها: معنای هر رنگ چیست؟

روانشناسی پشت هر رنگ بر این باور است که هر رنگ معنای روانی خاص خود را دارد و می‌تواند احساسات خاصی را در افراد برانگیزد.

اساسا روانشناسی رنگ به این اصل میپردازد که رنگ‌ها با احساسات خاصی مرتبط هستند و می‌توانند برای برانگیختن حالت یا احساس خاصی استفاده شوند. به عنوان مثال، آبی اغلب با احساس آسایش و آرامش همراه است، در حالی که قرمز اغلب با شور و انرژی همراه است. همچنین، از رنگ‌ها می‌توان برای ایجاد حس هماهنگی و تعادل یا جلب توجه به یک بخشی خاص استفاده کرد.

فرهنگ‌ها و جوامع مختلف نیز درک و باور متفاوتی از رنگ‌ها دارند، به این معنی که آنچه که یک فرد با یک رنگ خاص مرتبط می‌کند ممکن است کاملاً متفاوت از فرد دیگر باشد. در نهایت، روانشناسی پشت هر رنگ این است که هر رنگ معنای روانشناختی خود را دارد و می‌توان از آن برای برانگیختن احساسات خاصی در افراد استفاده کرد.

قبل از آن که به بررسی جامع و بیان راهنمای کامل اصول ست کردن رنگ‌های مختلف لباس بپردازیم، بهتر است به بررسی از منطق نهان شده در پس هر رنگ صحبت کنیم:

  • قرمز: قرمز رنگی است که با انرژی، قدرت و اشتیاق همراه است. رنگ قرمز اغلب برای جلب توجه استفاده می‌شود و برای تحریک حواس، افزایش ضربان قلب و ایجاد حس فوریت شناخته شده است.

  • نارنجی: نارنجی رنگی است که با خلاقیت، اعتماد به نفس و اشتیاق همراه است. همچنین از آن جایی که گفته می‌شود رنگ نارجی می‌تواند اشتها را تحریک کند، از آن به عنوان یک انتخاب محبوب برای بسته بندی مواد غذایی استفاده می‌شود.

  • زرد: زرد رنگی است که با خوش بینی، شادی و نشاط همراه است. این رنگ به عنوان برانگیزاننده احساس گرما و آفتاب شناخته شده است و اغلب از آن برای ایجاد فضایی شاد استفاده می‌شود.

  • سبز: سبز رنگی است که با طبیعت، رشد و سلامتی مرتبط است. طبق تحقیقات صورت گرفته توسط دانشمندان، این رنگ اثر آرام بخشی داشته و اغلب از آن برای ایجاد یک محیط آرامش بخش استفاده می‌شود.

  • آبی: آبی رنگی است که با اعتماد، وفاداری و تفکر مرتبط است. همیشه و همیشه از این رنگ به عنوان آرامش ناشی از اعتماد و اطمینان خاطر شناخته می‌شود و اغلب برای ایجاد احساس آرامش و خرد استفاده می‌شود.

  • بنفش: بنفش رنگی است که با خلاقیت، تخیل و معنویت مرتبط است. گفته می‌شود که این رنگ می‌تواند احساسات رازآلود و افسون را برانگیزاند. گاهی اوقات نیز این رنگ برای ایجاد حس تجمل به کار گرفته می‌شود.

  • صورتی: صورتی رنگی است که با عشق، زنانگی و نرمی همراه است. به طور معمول از این رنگ برای برانگیختن احساسات لطافت، دوستی و عشق استفاده می‌شود و برای ایجاد یک فضای گرم و دوستانه بسیار مناسب است.

  • قهوه ای: قهوه‌ای رنگی است که با خاکی بودن، پایداری و قابلیت اطمینان همراه است. این رنگ می‌تواند احساس امنیت و راحتی را برانگیزاند و بنابراین از آن برای ایجاد یک فضای دنج و خانگی استفاده می‌شود. لباس‌های قهوه‌ای رنگ نیز، حس دوستانه را به فرد مقابل منتقل می‌کنند.

  • مشکی: سیاه رنگی است که با قدرت، پیچیدگی و رمز و راز همراه است. این رنگ، با قدرتی که دارد، می‌تواند احساسات رازآلود و ترس را در انسان بوجود آورد از آن برای ایجاد حس قدرتمندی و یا کنترل بر روی امور استفاده می‌شود.

  • سفید: رنگ سفید رنگی است که با پاکی، صداقت و معصومیت همراه است. طبق گفته روانشناسان این رنگ همراه با احساسات صلح و آرامش بوده و اغلب برای ایجاد حس باز بودن و تازگی استفاده می‌شود.

انواع رنگ‌ها و اصول ست کردن رنگ‌ها


حال که به طور کامل با تمامی رنگ‌های مهم و روانشناسی پشت آنها آشنا شدیم، نوبت به بررسی اصول ست کردن هر کدام از این رنگ‌ها می‌رسد:

اصول ست کردن رنگ قرمز

قرمز رنگی زنده و هیجان انگیز است که می‌توان از آن در هر لباسی استفاده کرد. وقتی صحبت از ترکیب قرمز با رنگ‌های دیگر می‌شود، چند گزینه برای انتخاب وجود دارد.


برای ظاهری کلاسیک، مشکی بهترین انتخاب است. بنابراین همانطور که حتما خودتان هم به چشم دیده‌اید، مشکی و قرمز ترکیبی بی‌نظیر را ایجاد می‌کنند که در هر مناسبتی عالی به نظر می‌رسد. برای ظاهری ظریف‌تر، سعی کنید قرمز را با رنگ‌های خنثی مانند خاکستری یا سفید ترکیب کنید. این به لباس شما کمی کنتراست می‌دهد و در عین حال ظاهر کلی را منسجم و شیک نگه می‌دارد.


اگر به دنبال اضافه کردن کمی تنوع رنگی به لباس خود هستید، سعی کنید قرمز را با سایه‌های سرمه‌ای یا آبی پاستلی ترکیب کنید. آبی و قرمز ظاهری الهام گرفته از دریا را ایجاد می‌کنند که برای روزهای تابستان عالی هستند. سایه‌های پاستلی مانند صورتی و بنفش یاسی نیز به خوبی با قرمز هماهنگ می‌شوند و می‌توانند به لباس شما حسی ملایم و زنانه ببخشند.
در نهایت، اگر می‌خواهید استایلی جسورانه داشته باشید، سعی کنید قرمز را با رنگ‌های روشن مانند زرد، نارنجی یا فیروزه‌ای ترکیب کنید. این رنگ‌ها ظاهری جذاب و پر جنب و جوش ایجاد می‌کنند که مطمئناً تمامی توجه‌ها را به سمت شما جلب می‌کند.

ست کردن رنگ قرمز

اصول ست کردن رنگ نارنجی

وقتی صحبت از ترکیب رنگ‌ها با نارنجی می‌شود، باید چند رنگ کلیدی را در نظر بگیرید. اول، رنگ‌های خنثی مانند سیاه، سفید و خاکستری همیشه یک انتخاب مطمئن هستند. آنها تضاد خوبی با پررنگی نارنجی ایجاد می‌کنند و می‌توانند به کاهش رنگ آن کمک کنند. یکی دیگر از ترکیب‌های عالی این است که نارنجی را با رنگ‌های گرم دیگر مانند زرد، کرم و صورتی ترکیب کنید. این رنگ‌ها ظاهری شاداب و سرزنده ایجاد می‌کنند. همچنین می‌توانید نارنجی را با سایه‌های آبی یا سبز ترکیب کنید تا جلوه‌ای ظریف‌تر و آرام‌بخش‌تر داشته باشید.


در نهایت، می‌توانید رنگ نارنجی را با قهوه‌ای و دیگر رنگ‌های خاکی ترکیب کنید تا ظاهری طبیعی، ساده و دوستانه داشته باشید. مهم نیست که چه رنگی را انتخاب می‌کنید، مطمئناً وقتی نارنجی را با اکثر رنگ‌ها ست ‌کنید، جلوه‌ای خاص خواهید داشت

ست کردن رنگ نارن

اصول ست کردن رنگ زرد

زرد یک رنگ روشن و شاد است که می‌توان از آن برای ایجاد ظاهری متنوع استفاده کرد. هنگامی که تصمیم می‌گیرید کدام رنگ لباس را با زرد ست کنید، مهم است که ظاهر کلی را که می‌خواهید به دست آورید در نظر بگیرید. برای داشتن ظاهری کلاسیک، مشکی، سفید و سرمه‌ای همگی انتخاب‌های بی نظیری هستند.


برای ظاهری مدرن‌تر و جسورانه‌تر، رنگ زرد را با سایه‌های خاکستری، سبز زیتونی یا شرابی ترکیب کنید. اگر می‌خواهید ظاهری جذاب و اکتیو ایجاد کنید، رنگ زرد را با رنگ‌های روشن و جسورانه مانند صورتی، نارنجی یا فیروزه‌ای ترکیب کنید.
در نهایت، اگر به دنبال ظاهری ملایم‌تر و رمانتیک‌تر هستید، سعی کنید زرد را با رنگ‌های پاستلی ملایم‌تر مانند یاسی، نعنایی یا آبی آسمانی ترکیب کنید.

رنگ زرد
ست کرن رنگ زرد

اصول ست کردن رنگ سبز

وقتی صحبت از لباس پوشیدن سبز به میان می‌آید، راه‌های زیادی وجود دارد که از این رنگ استفاده کنید. برای اینکه مطمئن شوید لباس‌های سبز شما در جمع دیده می‌شوند، مهم است که رنگ‌های مناسب را برای ست کردن با سبز انتخاب کنید.
اگر به دنبال ظاهری کلاسیک هستید، سبز را با رنگ‌های خنثی مانند سیاه، سفید و خاکستری ترکیب کنید. این ترکیب یک ظاهر ماندگار ایجاد می‌کند که برای هر موقعیتی عالی است. همچنین می‌توانید این رنگ را با سایه‌های قهوه‌ای، مانند قهوه‌ای مایل به کرم و بژ امتحان کنید تا ظاهری گیرا ایجاد کنید.


برای یک استایل مدرن‌تر، سبز را با رنگ‌های دیگری مانند آبی، بنفش و صورتی ترکیب کنید. این ترکیب رنگ یک ظاهر پر طراوت و زنده ایجاد می‌کند که مطمئناً توجه‌ها را به خود جلب میکند. اگر می‌خواهید کمی درخشش را به لباس خود اضافه کنید، سعی کنید رنگ سبز را با رنگ‌هایی مانند نقره‌ای، طلایی یا رزگلد ترکیب کنید.


اگر احساس جسارت می‌کنید و می‌خواهید دل را به دریا بزنید، می‌توانید رنگ سبز را با رنگ‌های روشن از طیف زرد، نارنجی و قرمز نیز ترکیب کنید. این ترکیب ظاهر چشم نوازی را ایجاد می‌کند که مطمئناً باعث دیده شدن شما خواهد شد. برای داشتن ظاهری ظریف‌تر، سبز را با رنگ‌های پاستلی مانند بنفش یاسی، هلویی و نعنایی ترکیب کنید.

رنگ سبز
ست کردن با رنگ سبز

اصول ست کردن رنگ آبی

رنگ لباس‌هایی که با آبی ست می‌شوند بی پایان هستند. از رنگ‌های خنثی کلاسیک مانند سیاه و سفید و طوسی گرفته تا رنگ‌های زنده مانند زرد و صورتی، طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها برای ترکیب با آبی مناسب هستند.


برای داشتن ظاهری ماندگار، سرمه‌ای را با مشکی و سفید ست کنید. این ترکیب کلاسیک برای هر موقعیتی عالی است؛ از یک روز کاری در دفتر شرکت گرفته تا یک شب بیرون رفتن و دورهمی با دوستان. سبز‌آبی (نیمه تیره تا تیره) با خاکستری نیز عالی به نظر می‌رسد، چرا که این رنگ، رنگی خنثی است که به راحتی می‌توان آن را با هم ترکیب کرد. برای داشتن ظاهری جسورانه‌تر، آبی سرمه‌ای را با قرمز روشن یا زرد ترکیب کنید. این ترکیب به سرعت باعث افزایش تمامی توجه‌ها به سمت شما می‌شود.


علاوه بر آبی تیره، آبی روشن نیز رنگی عالی برای ست کردن است. سعی کنید آبی روشن را با صورتی روشن یا آبی کمرنگ ترکیب کنید. این ترکیب برای یک تیپ غیررسمی تابستانی عالی است. برای داشتن ظاهری دراماتیک‌تر، آبی روشن را با سایه‌هایی از رنگ‌های پر جنب و جوش مانند فیروزه‌ای یا بنفش ترکیب کنید. این ترکیب هر لباسی را برجسته می‌کند.


همچنین، آبی تیره یک رنگ عالی برای ست کردن با رنگ‌های جواهر است. آبی تیره را با سبز زمردی، بنفش سلطنتی یا قرمز یاقوتی ترکیب کنید. این ترکیب ظاهری مجلل را در لباس شما ایجاد می‌کند که برای یک موقعیت خاص مناسب است.

 رنگ آبی
ست کردن رنگ آبی
سورمه ای
ست کردن رنگ سورمه ای

اصول ست کردن رنگ بنفش

وقتی صحبت از استایل کردن با رنگ بنفش به میان می‌آید، گزینه‌ها در دست شما بی‌پایان است. از بنفش تیره و پر رنگ گرفته تا یاسی (بنفش کم رنگ)، طیف‌های متنوعی برای انتخاب وجود دارد. نکته حائز اهمیت در اینجا ایجاد ظاهری شیک با بنفش، و ست کردن رنگ مناسب است. بسته به میزان شدت رنگ بنفش شما، رنگ‌های متنوعی وجود دارند که می‌توان از آنها برای ایجاد یک استایل خیره کننده استفاده کرد.


برای ظاهری ظریف‌تر، سعی کنید سایه روشن‌تری از بنفش را با رنگ‌های خنثی مانند سفید، مشکی و خاکستری ترکیب کنید. این یک ظاهر کلاسیک ایجاد می‌کند که برای یک موقعیت‌های نیمه رسمی یا گذراندن شبی به تفریح در بیرون از خانه مناسب است. برای ظاهری دراماتیک‌تر، رنگ بنفش تیره‌تر را انتخاب کنید و آن را با رنگ‌های جواهری مانند سرمه ای، سبز زمردی و قرمز تیره ست کنید. این ترکیب جسورانه نوعی جلوه خاص را در استایل شما ایجاد می‌کند تا هر کجا که می‌روید مورد توجه باشید.


اگر به دنبال ترکیبی ملایم‌تر هستید، سعی کنید بنفش کم رنگ را با رنگ‌هایی مانند صورتی مایل به کالباسی، آبی روشن و سبز نعنایی ترکیب کنید. این یک ظاهر زنانه و رمانتیک ایجاد می‌کند که برای موقعیت‌های کژوال (روزمره) با دوستان یا حتی یک موقعیت خاص مناسب است. برای داشتن ظاهری متنوع‌تر همچنین میتوانید بنفش روشن را انتخاب کنید و آن را با رنگ‌های تند مانند زرد، نارنجی و فیروزه‌ای ست کنید. این ست کردن رنگ یک ظاهر چشم نواز ایجاد می‌کند که مطمئناً سرها را به سمت شما میچرخاند.

اصول ست کردن رنگ صورتی

وقتی صحبت از ست کردن لباس‌های صورتی به میان می‌آید، چند رنگ وجود دارند که با این رنگ پر‌طراوت و شاداب هارمونی خوبی ایجاد می‌کنند. از رنگ‌های ملایم گرفته تا رنگ‌های تند و روشن، ترکیب‌های مختلفی وجود دارند که می‌توانند به ایجاد استایلی چشم‌نواز کمک کنند. یکی از محبوب‌ترین رنگ‌ها برای ست کردن با صورتی رنگ سفید است. این ترکیب کلاسیک ظاهری بی نظیر را ایجاد می‌کند که برای هر موقعیتی عالی به نظر میرسد. برای داشتن ظاهری جسورانه‌تر، رنگ صورتی را با مشکی ترکیب کنید. این تضاد چشمگیر مطمئناً جلوه خاصی را در شما ایجاد می‌کند در مناسبت‌های مختلف کاربرد فراوانی دارد.


اگر می‌خواهید ظاهری ظریف‌تر داشته باشید، صورتی را با سایه‌های خاکستری ترکیب کنید. این ترکیب خاموش همچنان خاص خواهد بود. برای داشتن ظاهری کلاسیک، صورتی را با آبی کاربنی ترکیب کنید. این ترکیب زیبا برای یک روز بیرون رفتن برای گردش و خرید و یا قدم زدن در پارک عالی است.
برای داشتن ظاهری شاداب‌تر، سعی کنید صورتی را با رنگ‌های زرد یا نارنجی ترکیب کنید. این دو رنگ برای یک روز تابستانی عالی است و انرژی زیادی را به هر لباسی می‌بخشد. در نهایت، برای ظاهری ملایم‌تر، سعی کنید صورتی را با سایه‌های یاسی یا آبی روشن ترکیب کنید. این ترکیب ظریف میتواند برای یک شب رمانتیک بی‌نظیر باشد.

ست رنگ صورتی
ست کردن رنگ صورتی

اصول ست کردن رنگ قهوه ای

وقتی نوبت به یافتن ترکیب رنگی مناسب برای لباس می‌رسد، قهوه‌ای و خاکی یک ترکیب کلاسیک و کامل هستند. این دو رنگ، خنثی و همه کاره بوده که به راحتی با بسیاری از رنگ‌های دیگر هماهنگ می‌شوند. از روشن و پررنگ گرفته تا ظریف و پیچیده، گزینه‌های زیادی برای انتخاب رنگ قهوه‌ای و خاکی وجود دارد.


اگر می‌خواهید ظاهری پیچیده‌تر داشته باشید، قهوه‌ای و خاکی را با سایه‌های تیره‌تر آبی و سبز ترکیب کنید. آبی سرمه ای، سبز آبی و سبز زیتونی همگی گزینه‌های عالی هستند که باعث بیشتر دیده شدن قهوه‌ای و خاکی می‌شوند. برای نشان دادن ظاهری ظریف‌تر، سعی کنید این دو رنگ را با یک سایه خاکستری روشن یا بژ ترکیب کنید.


در نهایت، اگر می‌خواهید ظاهری شیک و مجلل ایجاد کنید، قهوه‌ای و خاکی را با سیاه و سفید کلاسیک ترکیب کنید. این ترکیب رنگ ساده و در عین حال جاودانه است و هرگز از مد نمی‌افتد. علاوه بر این، رنگ‌های خنثی قهوه‌ای و خاکی به برجسته کردن سیاه و سفید کمک می‌کند.

ست رنگ قهوه ای
ست کردن رنگ قهوه ای

اصول ست کردن رنگ مشکی

و اما برویم سر اصل مطلب! بدون وجود رنگ مشکی، رنگ بندی و زیبایی بی معنی می‌شود! مشکی نه تنها رنگی همه کاره است که می‌تواند تقریباً با هر رنگ دیگری پوشیده شود، بلکه در ترکیب و استایل با رنگ‌های دیگر نیز عالی به نظر می‌رسد. از سایه‌های روشن و زنده گرفته تا رنگ‌های ظریف یا کم حرارت، رنگ‌های متنوعی وجود دارد که وقتی با مشکی پوشیده می‌شوند عالی به نظر می‌رسند.


اگر به دنبال اضافه کردن رنگی جذاب به لباس خود هستید، رنگ مشکی را با رنگ قرمز، صورتی و زرد ترکیب کنید. قرمز رنگی عالی برای افزودن ظاهری جسورانه به لباس است، در حالی که صورتی و زرد می‌توانند برای ایجاد ظاهری ملایم و زنانه‌تر استفاده شوند. این رنگ‌ها وقتی با مشکی ترکیب می‌شوند عالی به نظر می‌رسند و بسته به موقعیت به راحتی می‌توان از آنها استفاده کرد.

ست رنگ مشکی
ست کردن رنگ مشکی
خاکستری
ست کردن رنگ خاکستری

اصول ست کردن رنگ سفید


بدون شک، اگر اهمیت رنگ سفید در زیبایی، بیشتر از مشکی نباشد، کمتر هم نیست! رنگ سفید یکی از رنگ‌هایی است که می‌توانید آن را با بسیاری از رنگ‌ها ست کنید. از رنگ سفید می‌توان برای ایجاد یک ظاهر کلاسیک و یا برای ایجاد ظاهری مدرن استفاده کرد. رنگ سفید مانند یک بوم نقاشی خالی است که می‌توانید از آن برای ایجاد هر استایلی که دوست دارید استفاده کنید.


برای داشتن ظاهری کلاسیک، رنگ سفید را با آبی کاربنی، مشکی یا خاکستری ترکیب کنید. همراهی این رنگ‌ها همیشه عالی بوده و هست و هرگز از مد نمی‌افتند. آبی کاربنی به خوبی با سفید ست می‌شود، زیرا اختلاف رنگ عجیبی را ایجاد می‌کند که پیچیده و ظریف به نظر می‌رسد. مشکی و خاکستری نیز رنگ‌های کلاسیکی هستند که وقتی با سفید ترکیب می‌شوند عالی به نظر می‌رسند.


اگر به دنبال ترکیبی مدرن‌تر هستید، رنگ سفید را با رنگ‌های روشن‌تر مانند قرمز، زرد یا نارنجی ترکیب کنید. این رنگ‌ها به لباس شما ظاهری شاد و سرزنده می‌بخشند. از میان رنگ‌های شاد ای که بیان کردیم، قرمز دارای محبوبیت بیشتری است، چرا که کنتراست جذابی را با رنگ سفید ایجاد می‌کند که مطمئناً توجه همه را جلب می‌کند.


همچنین، رنگ سفید را می‌توان با رنگ‌هایی مانند صورتی، بنفش و سبز نعنایی نیز ست کرد. این رنگ‌ها ظاهری نرم و لطیف را به لباس شما می‌بخشند. در میان رنگ‌های ملایم، صورتی بسیار محبوب است، زیرا تضاد ظریفی با رنگ سفید ایجاد می‌کند که برای ظاهری رمانتیک و زنانه عالی است. بنفش کم رنگ و سبز نعنایی نیز رنگ‌های عالی برای ست کردن با سفید هستند، چرا که به لباس شما جس طراوت بی مثالی را ارائه می‌کند.

ست کردن رنگ سفید
ست کردن رنگ سفید
ست رنگ بژ
ست کردن رنگ بژ

عوامل موثر در انتخاب رنگ لباس

اثر نور

رنگ ها در شرایط متغیر نور، نوعی دیگر جلوه می کنند. بنابراین با توجه به اینکه لباس در روز یا شب مورد استفاده قرار می گیرد؛ تحت تاثیر نور مربوطه اقدام به خرید کنید.

بافت پارچه

بافت پارچه در انتخاب رنگ مناسب بسیار مهم است. به عنوان مثال پارچه هایی از قبیل ارگاندی یا کتان را می توان نزدیک صورت قرار داد. در حالی که مثلا ساتن به علت خاصیت انعکاس نوری که دارد، باید با دقت بیشتری استفاده شود.

سن و جنسیت

رنگ های زنده و اشباع برای افراد کم سن و سال و رنگ های غیراشباع برای میان سالان مناسب تر است.
هر چه سن کمتر باشد، رنگ های روشن، تند و زنده، مناسب تر هستند و هر چه سن بالاتر برود، رنگ های ملایم بهتر به نظر می رسند.

رنگ های مناسب لباس نوزاد

رنگ مناسب برای نوزادان، رنگ های روشن در ترکیب با رنگ سفید، مانند سفید و صورتی، یا آبی و سفید است. این رنگ ها لطافت و پاکی را القا می کنند. همچنین برای پاکیزگی لباس نوزاد باید رنگ ها بسیار روشن باشند.

رنگ های مناسب برای لباس کودکان

رنگ های اشباع، زنده و درخشان در کنار هم برای این گروه سنی مناسب هستند؛ مانند انواع زرد درخشان، نارنجی، سبز روشن، آبی و قرمز روشن.

رنگ مناسب نوجوانان و جوانان

بسته به جنسیت، انتخاب رنگ های مناسب متفاوت است. برای ترکیب های دخترانه باید فضایی شاد و پرطراوات ایجاد کرد. برای این منظور می توان از رنگ هایی مثل صورتی، سرخابی و بنفش و غیره استفاده کرد. برای لباس های پسرانه باید فضایی گرم، پرشور و فعال ایجاد کرد. برای این کار می توان از ترکیب رنگ های مکمل استفاده کرد. مثلا می توانید از انواع قرمز، آبی و نارنجی استفاده کنید.

ست رنگ مناسب برای آقایان-پیراهن و شلوار

خاکستری های رنگی سرد با تنوع تیره و روشن، مانند: آبی خاکستری، سبز خاکستری و قهوه ای و غیره، فضایی سنگین و موقر ایجاد می کنند که مناسب این گروه هستند.

ست کردن رنگ لباس آقایان
ست کردن رنگ لباس آقایان

ست کردن رنگ لباس برای بانوان

خاکستری های رنگی گرم همراه با تنوع تیره و روشن آن ها، مانند: قرمز خاکستری، نارنجی خاکستری، بنفش خاکستری و غیره، مناسب این گروه هستند.

تضاد تیره – روشن رنگ های ملایم، ترکیبی متعادل به وجود می آورد که خسته کننده نیز نخواهد بود.

رنگ های زنده، نظیر فیروزه ای یا پرطاووسی، بنفش تند و غیره، رنگ های مناسبی برای خانم های مسن نیستند.

این رنگ ها، حالت جوانی کاذب و نامطبوعی را ایجاد می کنند. البته استفاده مختصر از این نوع رنگ ها، ضمن رعایت تناسب با طرح پارچه و مدل لباس، خوشایند خواهد بود.

ست کردن رنگ لباس بانوان
ست کردن رنگ لباس بانوان

ست کردن رنگ لباس با نوع فعالیت و موقعیت شغلی

لباس خدماتی

بسته به خدمات نیروی کار، رنگ های متفاوتی استفاده می شود که بیانگر نوع کار است.
رنگ سفید: برای لباس های مراکز بهداشتی و بیمارستانی که بیان کننده آرامش و رعایت نظافت است.


انواع رنگ سبز: در لباس های سازمان محیط زیست، فضای سبز و اتاق عمل به کار می رود. رنگ سبز در تضاد با رنگ قرمز، باعث می شود بافت باز شده و رگ های خونی به خوبی دیده شوند. رنگ سبز، احساس آرامش را نیز القا می کند.


انواع رنگ قرمز: در لباس ماموران آتش نشانی به لحاظ القای حالت هشدار و خطر به کار برده می شود.


انواع رنگ آبی: در لباس های ماموران سازمان آب و شرکت های هواپیمایی به لحاظ وجود عنصر آب و آسمان به کار برده می شود.

انواع رنگ زرد: در لباس عوامل فنی سازمان های برق، گاز و تلفن برای ایجاد هشدار و آگاهی به کار می رود.

لباس های رسمی و اداری

در چنین محیط هایی، وقار و جدیت بسیار مهم است. از این رو باید از ترکیب های رنگی ملایم و خاکستری های سرد و گرم استفاده کرد. رنگ های روشن ملایم در کنار رنگ های تیره، ترکیب رسمی مناسبی را به وجود می آورند.

لباس های ورزشی

باید ترکیب رنگ ها به نحوی باشد که فضایی پر شور و فعال را تداعی کند و بازتاب نوری زیادی داشته باشد. از این رو، رنگ هایی در نهایت درجه خلوص، توصیه می شود؛ مانند: ترکیب زرد فسفری، آبی های زنده و غیره. گاهی هم جواری بعضی رنگ ها، فضایی پرتحرک ایجاد می کنند، مثل: سبز و بنفش و گاهی هم جنبه هشدار دهنده دارند؛ مانند لباس های کوهنوردان و اسکی بازان تا در صورت بروز سانحه، از رنگ محیط قابل تشخیص باشند.

لباس فرم نظامی


در این لباس ها به علت استتار از لباس های هم رنگ با فضا استفاده می شود؛ رنگ هایی مثل: سبز، سفید، آبی، خاکستری، اکر، قهوه ای و غیره.

ست کردن رنگ لباس بر اساس رنگ چهره

یکی دیگر از عوامل اصلی و تاثیرگذار در انتخاب رنگ مناسب برای لباس ها، فیزیک و ظاهر افراد است. افراد را به طور کلی می توان از نظر رنگ مو و چهره، در سه گروه جای داد که عبارت هستند از: گرم، سرد و متوسط.

رنگ های مناسب برای گروه گرم

رنگ پوست و موی این گروه به رنگ های گرم تمایل دارد؛ مانند پوست های برنزه، گندمی و غیره یا موهای عسلی، خرمایی و غیره.
رنگ های گرم مانند: زرد (طلایی)، نارنجی، قرمز نارنجی، قرمز، بنفش تیره، بادمجانی و خاکستری گرم.


این افراد اگر رنگ سیاه انتخاب می کنند، باید رنگ مناسب گرمی را که با رنگ صورت هماهنگی داشته باشد، نزدیک چهره قرار دهند. به طور کلی پوست گرم و زنده شرقی ها، با تمام رنگ های گرم به خصوص انواع تیره آن متناسب و زیبا به نظر می رسد. وقتی رنگ قهوه ای به کار می رود، باید رنگ متفاوتی با چهره از نظر ته رنگ، شدت و ارزش، نزدیک آن قرار گیرد.

برای مثال: رنگ هایی مانند قهوه ای قرمز و سبز برنزی (زیتونی و ماشی)، برای رنگ اصلی و سبز طاووسی و سبزهای آبی برای تاکید، جزو بهترین رنگ ها هستند.


افرادی که دارای موی قرمز هستند، اگر بخواهند از شدت قرمزی رنگ موی خود بکاهند، رنگ قهوه ای تیره برای آن ها بهترین انتخاب است.


برای تشدید رنگ قرمز باید از رنگ های متضادی که ته رنگ گرم داشته باشند، استفاده کرد؛ مانند سبز گرم، آبی سبز یا سبزهای قهوه ای. استفاده زیاد از رنگ های سرد، تضاد زیادی ایجاد می کند که خوشایند نیست.


رنگ هایی که برای گروه گرم مناسب نیست!
رنگ هایی با ته رنگ آبی و سرد، مناسب نیستند. مثلا آبی زنده، آبی کم رنگ و تمام خاکستری های مایل به آبی و بنفش مایل به آبی. این رنگ ها تضاد زیادی را با رنگ گرم آن ها به وجود می آورد که خوشایند نیست.

رنگ های مناسب برای گروه سرد

رنگ پوست و موی این گروه روشن است به گونه ای که رنگ پوست به رنگ های سرد تمایل دارد؛ مانند پوست سفید مهتابی و موهای روشن سرد، مانند خاکستری ها و زیتونی روشن.


رنگ های زنده و سرد چرخه رنگ مانند: بنفش مایل به آبی، بنفش، آبی، سبز، سبزهای آبی و قرمز آبی.
در انتخاب رنگ برای فرد سفید و بور، اگر میزان تیره و روشنی رنگ لباس با موی سر یکسان باشد، جالب نخواهد بود؛ به خصوص اگر رنگ لباس از همان مایه رنگ موی سر باشد. این یکنواختی را می توان با تضاد در تیرگی یا روشنی رنگ لباس از بین برد.


برای چهره رنگ پریده، اگر از لباسی با رنگ های تیره استفاده شود، به دلیل پریده رنگ تر نشان دادن شخص باید از وسایل تزیینی، مانند دستمال گردن و گردنبد یا از رنگ های خیلی روشن و حتی سفید نزدیک صورت استفاده کرد.

انواع رنگ چهره

رنگ های مناسب برای گروه متوسط


بیشتر افراد در این دسته قرار دارند و دارای ویژگی هایی بین دو گروه سرد و گرم هستند. با این وصف، گستره وسیع تری از رنگ ها برای این افراد مناسب است. این افراد بسته به شباهت بیشتر به گروه گرم یا سرد، می توانند رنگ مناسب خود را انتخاب کنند.

چنانچه به طرف رنگ های سرد گرایش داشته باشند، آبی ها و سبزهای سرد، مناسب این افراد است.

آن دسته که به طرف رنگ های گرم گرایش دارند، رنگ قهوه ای یا سبزهای گرم و مخلوطی از رنگ های گرم و سرد برای آن ها مناسب است.


افرادی که تفاوت کاملا مشخصی بین رنگ پوست و موی آن ها وجود داشته باشد، و پوست خوش رنگ و چشم های خیلی روشن داشته باشند، می توانند از رنگ های گرم، سرد و مشکی استفاده کنند.

انتخاب رنگ متناسب با چهره


برای پوست های روشن، رنگ های روشن و پوست های تیره، رنگ های تیره مناسب تر است. به طور کلی، پوشیدن رنگ تیره، پوست را روشن تر نشان می دهد.

البته برای پوست های سفید و سرد، پوشش روشن، ظاهر را بی روح می کند. از این رو بهتر است رنگ های شادتری با آن ها ترکیب شود.

برای بر طرف کردن زردی پوست چهره باید از رنگ هایی استفاده شود که نه زیاد شبیه رنگ پوست و نه خیلی متضاد با آن باشد. هر رنگی را می توان با مخلوط کردن مقداری از رنگ همجوار آن که دارای شدت کمتری است تضعیف کرد.

برای مثال، شخصی با پوست زرد رنگ، اگر لباسی به همان رنگ بپوشد، رنگ زرد چهره بیشتر نمایان می شود. اما اگر از نارنجی قرمز مات مانند قهوه ای قرمز یا حنایی، استفاده کند، رنگ زرد چهره و زردی که در نارنجی قرمز وجود دارد، با یکدیگر ترکیب و رنگ قرمز نمودار می شود که زیبایی مطبوعی به چهره می بخشد.

شخصی از گروه سرد با پوست زرد پریده، رنگ های سرد و مات برای او مناسب تر هستند؛ مانند رنگ هایی از قبیل آبی های مات ( فیلی و سورمه ای مات )، سبزهای آبی رنگ، انواع سبزها و بنفش ها.

رنگ های تیره چشم نواز

به طور کلی رنگ های تیره و با شدت کم را تقریبا همه می توانند استفاده کنند. رنگ های تیره ای که معمولا برازنده هستند، عبارتند از:


آبی تیره
سبز تیره، سبز آبی تیره ( سبز طاووسی )، سبز زرد تیره
نارنجی تیره، نارنجی قرمز
قرمز تیره ( حنایی، شرابی تیره، دانه اناری )
بنفش تیره، بنفش قرمز ( بادمجانی )
خاکستری تیره


رنگ های روشن که معمولا برازنده هستند، شامل موارد زیر می شوند:
سفید و کرم روشن
نارنجی روشن ( گلبهی )
سبز آبی روشن ( زنگاری و فیروزه ای )


رنگ های روشن چشم نواز

رنگ های روشن که معمولا برازنده هستند، شامل موارد زیر می شوند:
سفید و کرم روشن
نارنجی روشن ( گلبهی )
سبز آبی روشن ( زنگاری و فیروزه ای )

رنگ های سخت!!


استفاده از بعضی رنگ ها برای بسیاری از پوست ها مشکل است، مانند:
آبی زنده با تیره روشنی متوسط ( بیشتر زنگاری زنده )
بنفش زنده، بنفش آبی زنده، بنفش قرمز زنده
نارنجی مات روشن مثل کرم سوخته
خردلی

نتیجه



ترکیب رنگ مناسب می‌تواند به نمایان شدن بهتر ویژگی‌های لباس شما کمک کند، در حالی که رنگ‌های نامناسب می‌توانند تأثیر معکوس داشته باشند. رنگ‌ها قدرت برانگیختن احساسات خاصی را دارند و رنگ‌هایی که برای پوشیدن انتخاب می‌کنید می‌توانند بر درک دیگران از شما تأثیر بگذارند.

ست کردن رنگ برای مثال، رنگ‌های روشن می‌توانند شما را جذاب‌تر نشان دهند، در حالی که رنگ‌های تیره‌تر می‌توانند شما را جدی‌تر نشان دهند. پس همواره در نظر داشته باشید که انتخاب رنگ‌ها چقدر می‌تواند مهم باشد. امیدواریم با در نظر داشتن مطالب ذکر شده در مقاله بتوانید استایل‌های جذاب و چشم نوازی بسازید و از آن لذت ببرید.


منابع:
کتاب جامع رنگ شناسی تخصصی لباس، عفت حاجیان نژاد
هنر طراحی لباس، آرزو اسکندری
www.wikipedia.com

3 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی برایتان پیش آمده؟ بفرمایید.
×
گفتگو را شروع کنید..
سلام! برای چت در واتساپ بر روی پشتیبانان ما کلیک کنید.
شروع مکالمه